Over Lessnel

Lessnel is een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor mensen die een rijschool zoeken in hun stad of provincie. Op onze website kunnen rijschoolzoekenden eenvoudig een rijschool vinden bij hun in de buurt die voldoet aan al hun wensen en eisen. Dankzij Lessnel ging het kiezen van een geschikte rijschool nog nooit zo eenvoudig en snel.

Ga naar het rijscholenoverzicht per provincie om direct de rijscholen in jouw provincie te vergelijken.

100% onafhankelijke vergelijkingswebsite | Lessnel

 • Alle rijscholen in Nederland
 • Data altijd up to date
 • Compleet en duidelijk overzicht
 • Reviews van leerlingen
 • 100% onafhankelijk

Hoe gaan wij te werk?

In onze database bevinden zich de gegevens van alle rijscholen in Nederland. Deze gegevens komen van het CBR, rijschoolbond BOVAG en de Kamer van Koophandel. De informatie is openbaar toegankelijk voor iedereen en daarom kunnen wij deze gegevens op onze website plaatsen. Wij houden de data bij en voegen nieuwe data toe als die bekend zijn.

Het vierstappenplan

Hoe werkt onze vergelijkingswebsite? Als eerste zoek je op onze website naar rijscholen uit jouw regio. Je vult je postcode in en welk type rijbewijs je wilt halen. De lijst met rijscholen die actief zijn in jouw postcodegebied komt dan tevoorschijn. Stap twee is: filter de lijst op criteria als slagingspercentages, reviews, prijs, hoogste beoordeling en afstand. Kortom: criteria die jij belangrijk vindt.

Bij stap twee begint ook het vergelijken. Welke rijscholen uit jouw regio hebben het hoogste slagingspercentage, de beste beoordelingen en de voordeligste tarieven? De derde stap is de daadwerkelijke keuze: kies de beste rijschool die bij jou past.

Gratis proefles aanvragen

Als je de ideale rijschool gevonden denkt te hebben, kan je gelijk een gratis proefles inplannen bij de rijschool. Dit is tevens de laatste stap. Na het achterlaten van je gegevens krijg je automatisch een bevestiging opgestuurd.

Waarom hebben wij Lessnel opgericht?

In Nederland zijn er meer dan 8000 rijscholen actief. De zoektocht naar de juiste rijschool voor jouw situatie is een flinke klus. Daarom hebben wij Lessnel opgericht. Wij vinden dat er de nodige transparantie ontbreekt in de rijscholenbranche. Het werd voor rijschoolzoekenden steeds moeilijker om de meest geschikte rijschool in hun buurt te vinden.

Wij willen die zoektocht makkelijker maken voor jou. Bij ons zoek, vergelijk en vind je uiteindelijk de perfecte rijschool in jouw stad. Hiervoor nemen we niet alleen het slagingspercentage mee, maar ook andere belangrijke factoren, zoals locatie, prijzen en reviews.

Transparant en 100% onafhankelijk

Lessnel is een 100% onafhankelijke vergelijkingswebsite die streeft naar een zo hoog mogelijke transparantie. Wij waarborgen onze transparantie en dus de kwaliteit van onze informatie door strenge kwaliteitsnormen te gebruiken. De gegevens op onze website controleren wij continu.

Type rijbewijs

Of je nou je autorijbewijs, motorrijbewijs of tractorrijbewijs wilt halen, vergelijk de rijscholen in jouw regio op onze website. Vul het type rijbewijs in en zoek de rijschool die voldoet aan al jouw belangrijke criteria.

 • Auto
 • Motor
 • Scooter
 • Vrachtwagen
 • Bus
 • Tractor

Voor de rijschoolhouders

Jouw rijschool is een van de 8000 rijscholen in Nederland. Een vergelijkingswebsite als Lessnel zorgt ervoor dat jouw rijschool meer naamsbekendheid creëert op internet. Meld je rijschool aan en voeg alle relevante gegevens toe. Bekijk onze pagina voor rijscholen voor meer informatie.

Hoe het werkt

Lessnel Check

1. postcode
invullen

Lessnel Check

2. Rijscholen
vergelijken

Lessnel Check

3. Kies de
beste rijschool

Lessnel Check

4. Ontvang
gratis proefles